Posted on / by Adi Ploscaru

Puterea poveștilor în afaceri

Te salut!

Vrei să obții finanţare pentru business-ul tău sau pentru o idee de afaceri? Te încurajez să spui o POVESTE și hai să o pregătim împreună!

Începe prin a-ţi lua timpul necesar să îţi cunosti povestea pentru că are o forţă incredibilă. Ea entuziasmează, informează, fascinează, influenţează, atinge, inspiră. Povestea te ajută să înţelegi mai bine mesajul și este cea mai bună cale de a transmite emoţie. Peste timp, este posibil ca oamenii să uite ce le-ai spus, dar nu vor uita cum i-ai făcut să se simtă.

Spune povestea captivant și autentic, astfel încât cei care te ascultă (clienţi, angajaţi, furnizori, investitori, finanţatori) să o creadă și să-și dorească să fie parte din ea.

CUM faci acest lucru:

  • Vorbește despre oameni (angajaţi, management, acţionari) și descrie business-ul prin acţiunile lor, prin valoarea pe care o aduce fiecare

 

  • Stârnește curiozitatea de a afla mai multe despre ce urmează – împărtășește viziunea și strategia companiei

 

  • Amintește de o provocare – vorbește despre cum ţi-a schimbat modul de acţiune și despre cum ţi-a oferit lecţii valoroase pentru creșterea business-ului

 

  • Descrie și arată produsele/serviciile afacerii

 

  • Vorbește despre: clienţii tăi (cine sunt ei), furnizorii tăi (cine sunt și cum colaborezi cu ei), piaţa în care activezi (concurenţa, politica de marketing – produs, preţ, distribuţie, promovare)

 

  • Punctul culminant – implică-l pe finanţator în poveste. L-ai adus în punctul în care vrea să afle cum poate fi parte din ea. Arată-i cum acordarea finanţării necesare business-ului tău este un început de parteneriat pe termen lung: vorbește-i despre beneficii tale (creșterea business-ului) și despre beneficiile lui (câștigul din dobânzi, comisioane, virarea salariilor angajaţilor, derularea investiţiilor viitoare, recomandarea lui către partenerii tăi de business)

 

  • Final fericit – ai luat cea mai bună decizie de finanţare pentru business-ul tău

 

Iată că Povestea ta reușește să informeze finanţatorul despre business-ul tău și nevoia lui de finanţare, să influenţeze printr-o decizie favorabilă de finanţare și poate chiar să inspire, pentru ca povestea să fie spusă mai departe.

Care e Povestea ta? M-aș bucura să îmi spui câteva cuvinte despre ea sau despre o altă poveste care ţi-a plăcut mult, într-un scurt comentariu.

Succesul este o călătorie care începe cu TINE!

Pe curând,
Adi

Lasă un răspuns